KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2016/2017

 W przedszkolu funkcjonowało XII grup, każda z nich liczyła 25 dzieci w takim samym lub zbliżonym wieku. W każdej grupie pracowały dwie nauczycielki, w grupach najmłodszych dodatkowo zatrudniona była pomoc nauczyciela.

  • GRUPA I „ KRASNALE” 2016-2017 – mgr Edyta Kaczanowska, mgr Sylwia Paszko
  • GRUPA II „ MOTYLKI” 2016-2017 – mgr Marta Gonera, lic. Anna Stachowiak
  • GRUPA III „ ZAJĄCZKI” 2016-2017 – lic. Barbara Kapituła-Janicka, mgr Karolina Urbaszek
  • GRUPA IV „ MISIE” 2016-2017 – mgr Anna Żuber, mgr Katarzyna Partyczyńska
  • GRUPA V „SŁONECZKA” 2016-2017 –  mgr Katarzyna Wankiewicz, mgr Anna Kubiak
  • GRUPA VI „ ŻABKI” 2016-2017 – mgr  Karolina Urbaniak, mgr Małgorzata Zabost
  • GRUPA VII „NUTKI” 2016-2017 – mgr Elżbieta Szpil, mgr Joanna Świderska
  • GRUPA VIII „ JAGÓDKI” 2016-2017 –  mgr Joanna Kutera, mgr Paulina Zarzecka
  • GRUPA IX „ PSZCZÓŁKI” 2016-2017 – mgr Ewa Król, lic. Martyna Jaworska – Łasica
  • GRUPA X „TYGRYSKI”2016-2017 – mgr Eunika Kaczmarek, mgr Małgorzata Falkowska
  • GRUPA XI „BIEDRONKI”2016-2017 – mgr Karolina Rokita, mgr Joanna Gromczyńska
  • GRUPA XII „KOTKI”2016-2017 – mgr Marzena Polewska, mgr Katarzyna Bauer
Konkurs flażoletowy „Wesołe nutki”

Muzyka to najsubtelniejsza forma przekazu, można stwierdzić, że żadna dziedzina sztuki nie porusza ani nie wpływa na podświadomość tak, jak muzyka.27 czerwca Nutki i Jagódki wyruszyły na wspólne muzykowanie do Przedszkola Miejskiego nr 153. Muzyka to jedyny język przekazu, który jednoczy wszystkie ...

Wyniki konkursu plastycznego pt. „Biedronka Klara”

Na przełomie maja i czerwca tego roku w Naszym przedszkolu odbyła się akcja edukacyjna podnosząca świadomość dzieci nt zdrowia. Bohaterka bajki edukacyjnej – biedronka Klara – zachorowała, traciła kolor kropek i skrzydeł. Lekarstwem było podarowanie od drugiej, prawie identycznej biedronki, koloru skrzydeł ...

"DZIEŃ DAWCY SZPIKU"

8.06.2017 r. podczas Pikniku Rodzinnego odbyła się akcja rejestrowania potencjalnych dawców szpiku do bazy dawców Fundacji DKMS Polska. Zarejestrowaliśmy 20 potencjalnych Dawców szpiku!!!Fundacja DKMS Baza Dawców Komórek Macierzystych Polska działa w Polsce od 2008 roku. W ciągu 8 lat...

Piknik Rodzinny

W 8 czerwca 2017r. w naszym ogrodzie przedszkolnym odbył się Piknik Rodzinny- święto rodziny: mamy, taty i dzieci. Ogród stał się miejscem spotkań i zabaw dzieci, rodziców, dziadków i babć oraz innych przybyłych gości. Słoneczna pogoda sprzyjała wszystkim, którzy tego dnia przybyli świętować...

DZIEŃ DZIECKA 2017

Bądź dzieckiem jak najdłużejJak dziecko baw się, śmiejI kochaj tak jak dzieckoI serce dziecka zawsze miej! ...

XXXI Spartakiada Przedszkoli

31 maja Chojeński Klub Sportowy zorganizował XXXI Spartakiadę Przedszkoli. W zawodach uczestniczyło 13 przedszkoli. Motywem przewodnim była tematyka dotycząca psa. Rozpoczęliśmy od prezentacji uczestników. Po rozgrzewce grupa taneczna zaprezentowała układy taneczno-ruchowe do utworów takich jak „A j...

Festiwal o zdrowiu i bezpieczeństwie

W czwartek 25 maja w naszym przedszkolu odbył się Festiwal o zdrowiu i bezpieczeństwie połączony z konkursem recytatorskim „ Wierszyki o zdrowiu”. Było barwnie i wesoło, choć temat bardzo poważny: o tym, co nam pomaga a co  szkodzi, czyli zdrowym odżywianiu, aktywnym stylu życia, higienie osobistej i e...

XVII Przegląd Artystyczny „Ja Przedszkolak Mam Talent”

 9 maja 2017 roku w Przedszkolu Miejskim nr 89 w Łodzi odbył się  XVII Przegląd Artystyczny  „Ja Przedszkolak Mam Talent”. Uczestnicy prezentowali swoje umiejętności w kategoriach: recytacja, śpiew, taniec, gra na instrumentach, gimnastyka.W każdej kategorii wyłoniono laureatów. Reprez...

V Międzyprzedszkolna Olimpiada Ekologiczna

26 kwietnia 2017 w Przedszkolu Miejskim nr 215 w Łodzi odbyła się V edycja Międzyprzedszkolnej Olimpiady Ekologicznej. Chłopcy z gr. VIII „Jagódki” pod opieką p. P. Zarzeckiej i p. M. Falkowskiej dzielnie reprezentowali nasze przedszkole. Wykazali się ogromną wiedzą na temat ochrony przyrody i segreg...

Przedszkole Talentów

Nasze Przedszkole wzięło udział w Ogólnopolskim Konkursie dla Przedszkoli organizowanym przez Studium Prawa Europejskiego w Warszawie pt.  "PRZEDSZKOLE TALENTÓW".Konkurs trwał od września 2016r. do marca 2017r.Celem konkursu było: rozwijanie potencjału, zainteresowań i talentów dzieci...