KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekt

Reflection of Multicultural Character Development

Charakter dziecka ma do odegrania ważna rolę we wszystkich aspektach życia (edukacyjnych, społecznych). Jeżeli dziecko otrzymuje edukacje na właściwym poziomie to podniesie jego przystosowanie się do środowiska, które zaakceptuje go jako dobrze wychowane.

Wierzymy, że każda kultura ma specjalne bogactwo, które przyczynia się do rozwoju charakteru dziecka.

Projekt

Celem tego projektu jest edukacja, zapoznanie innych z naszą kulturą oraz poznanie kultur innych narodów. Nabycie wielokulturowej perspektywy powinno być priorytetem i jednym z kierunków kształcenia w początkowej edukacji dziecka.

Zatem bogactwo światowej i europejskiej kultury może zostać przybliżone dziecku przez rodziców, społeczeństwo, akcje charytatywne itp. Projekt ten będzie realizowany w ciągu 2 lat z partnerami z różnych europejskich krajów, którzy zgodzili się opierać swoje partnerstwo na trzech głównych tematach dla rozwoju osobowości/charakteru.

Są nimi:

  • 1.odpowiedzialność
  • 2.opieka/ dzielenie się
  • 3.pomoc

Każdy z tematów zostanie wzbogacony poprzez różnorodne formy aktywności dzieci, które zawierają perspektywę wielokulturowości.
Końcowym celem projektu  jest  zaszczepienie u dzieci świadomości tego jak być obywatelem wielokulturowego świata.

Efektami projektu będą:

  • -drzewo charakterów/osobowości
  • -banery
  • - książka z zadaniami/słownik obrazkowy
  • -dobroczynność
  • -album ze zdjęciami oraz pokaz slajdów
  • -strona internetowa
  • - przemyślenia rodziców
  • -wykresy-przewodnik dla rodziców
    -ulotki


  • Zapraszamy do odwiedzenia strony stworzonej w ramach realizowanego projektu:
  • http://www.dogakoleji.com/multicultural/pl/schools.php
    kliknięcie na flagę pozwala na uzyskanie informacji o zrealizowanych działaniach partnerów z kraju do którego należy wybrana flaga