KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Projekt muzyczno-taneczny

Zajęcia w zakresie autorskiego PROJEKTU MUZYCZNO – TANECZNEGO odbywają się w ramach zajęć dodatkowych, dla każdej z grup, co drugi tydzień.

Prowadzi je nauczycielka naszego przedszkola Pani mgr Anna Żuber, która ukończyła:
Studia magisterskie na Uniwersytecie Łódzkim, kierunek Pedagogika specjalizacja Edukacja przez sztukę,
Studia z zakresu „Edukacji początkowej w zakresie przedszkola
i klas I-III szkoły podstawowej”,
Studia licencjackie z zakresu „Fizjoterapii”,
5-letnie Archidiecezjalne studium organistowskie w Łodzi (klasa fortepianu i organów),
Kurs instruktora rekreacji ruchowej i fitness.

Anna Żuber jest wieloletnią tancerką i trenerem fitness. Reprezentowała miasto i kraj na wielu konkursach tanecznych i taneczno-sportowych. Jest finalistką Mistrzostw Polski w Rock’n’Rollu akrobatycznym, uczestniczką ćwierćfinałów Pucharu Świata w Rock’n’Rollu sportowym oraz dwóch Światowych Kongresów Tańca pod patronatem UNESCO (Holandia, Finlandia).

Swoją przygodę z tańcem i muzyką rozpoczęła, jako 6-latka i trwa ona do dnia dzisiejszego. Jest aktywnym instruktorem fitness i choreografem.
Realizowany przez panią Anię autorski projekt MUZYCZNO-TANECZNY opiera się na bazie fitness oraz tańca klasycznego. W trakcie zajęć przekazuje dzieciom tą radość i energię, którą sama przez całe życie czerpała z tańca i ruchu w rytm muzyki.

Wykorzystuje elementy metody Carla Orfa, metody gimnastyki twórczej Rudolfa Labana i tańców integracyjnych Klanzy. Wplata także tradycyjne zabawy muzyczno-ruchowe czy naśladowcze, nawet stare i dobrze znane wszystkim melodie taneczne odkrywa z dziećmi wciąż na nowo. Przede wszystkim zaś stara się pokazać przedszkolakom ile pozytywnych emocji może przynieść im ruch, a szczególnie taniec, ile przyjemności niesie za sobą wspólna zabawa taneczna, jak miło i twórczo można spędzić wolny czas.


 Zajęcia w ramach  PROJEKTU MUZYCZNO – TANECZNEGO prowadzi również w naszym przedszkolu w każdy piątek  pani Dorota Cisek dyplomowany instruktor tańca, tancerka klasy międzynarodowej „S”.Prowadząc zajęcia stara się rozbudzić w dzieciach ciekawość ruchową wzmacniać pamięć uczyć kroków i prostych figur tanecznych.

Dzieci poznają tańce z różnych świata i różne rytmy taneczne. Zajęcia te mogą być początkiem rozbudzenia zainteresowań tańcem, muzyką. Nasze przedszkolaki nabędą umiejętność tańca solo, w grupie i parze. Poznają takie tańce jak: maszerowaniec, polka, makarena, cha-cha, taniec hiszpański, orientalny, walczyk czy tango.