KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Informacja dla Rodziców dotycząca dokumentów na nowy rok szkolny 2021/22

Drodzy Rodzice
Bardzo prosimy o wydrukowanie podpisanie i dostarczenie niżej wymienionych dokumentów w pierwszym dniu pobytu Waszego dziecka w przedszkolu, ale nie później niż do 10.09.2021 r.
Dostarczenie wymienionych dokumentów po w/w terminie będzie równoznaczne z rezygnacją przez Państwa z miejsca dla Waszego dziecka w naszym przedszkolu.
Komplet dokumentów prosimy połączyć trwale i wrzucić do skrzynki umiejscowionej w budynku przedszkolnym. Dziękujemy

Dokumenty obowiązujące Rodziców dzieci, które kontynuują edukację w PM66:

1. (Załącznik nr 1) Informacja – umowa (wydrukowana w dwóch egzemplarzach i wypełniona oraz podpisana przez obydwoje Rodziców/prawnych opiekunów. Do przedszkola dostarczacie Państwo jeden egzemplarz, drugi pozostawiacie dla siebie.
2. (Załącznik nr 2) Regulamin korzystania z Systemu Przedszkolak, który rejestruje godziny pobytu Waszego dziecka w przedszkolu (wydrukowany w dwóch egzemplarzach i podpisany przez obydwoje Rodziców/prawnych opiekunów. Do przedszkola dostarczamy jeden egzemplarz, drugi pozostawiają Państwo dla siebie.
3. (Załącznik nr 3) Upoważnienie do odbioru dziecka z przedszkola przez osoby inne niż Rodzice/Prawni Opiekunowie (wydrukowane, wypełnione i podpisane prze obydwoje Rodziców/Prawnych Opiekunów, dostarczone w 1 egzemplarzu)
4. (Załącznik nr 4) Zgoda rodziców/prawnych opiekunów na dodatkowe czynności tj. udostępnianie wizerunku itp. (wydrukowane, wypełnione i podpisane przez obydwoje Rodziców/prawnych opiekunów, dostarczone w 1 egzemplarzu)

Dokumenty obowiązujące dzieci przyjęte od 01.09.21r., (pierwszy raz do PM66 w roku rekrutacyjnym 2021/2022 poprzez system FORMICO.)

1. Wniosek o przyjęcie dziecka do Przedszkola Miejskiego nr 66 (wydrukowany z systemu FORMICO podpisany przez obydwoje rodziców)
2. Wszystkie oświadczenia potwierdzające zaznaczone przez Państwa kryteria zaznaczone na „TAK” w w/w Wniosku.
3. (Załącznik nr 1) Informacja – umowa (wydrukowana w dwóch egzemplarzach i wypełniona oraz podpisana przez obydwoje Rodziców. Do przedszkola dostarczacie Państwo jeden egzemplarz, drugi pozostawiacie dla siebie.
4. (Załącznik nr 2) Regulamin korzystania z Systemu Przedszkolak, który rejestruje godziny pobytu Waszego dziecka w przedszkolu (wydrukowany w dwóch egzemplarzach i podpisany przez obydwoje Rodziców. Do przedszkola dostarczamy jeden egzemplarz, drugi pozostawiają Państwo dla siebie.
5. (Załącznik nr 3) Upoważnienie do odbioru dziecka z przedszkola przez osoby inne niż Rodzice/prawni opiekunowie (wydrukowane, wypełnione i podpisane przez obydwoje Rodziców/prawnych opiekunów dostarczone w 1 egzemplarzu)
6. (Załącznik nr 4) Zgoda rodziców/prawnych opiekunów na dodatkowe czynności tj. udostępnianie wizerunku itp. (wydrukowane, wypełnione i podpisane przez obydwoje Rodziców/prawnych opiekunów, dostarczone w 1 egzemplarzu)
Małgorzata Kielek - wicedyrektor
Zał. 1 - PM66 Informacja-UMOWA zapisu dziecka do przedszkola 2021-2022.pdf
Zał. 2 - PM66;Regulamin - System PRZEDSZKOLAK 1.pdf
Zał 3 - PM66 upoważnienie do odbioru dziecka.pdf
Zał 4 - PM66 dodatkowe zgody rodziców (1).pdf