KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS od 19.04.2021 do 30.04.2021
 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK

Poniedziałek

 19/04/2021

 

Płatki kukurydziane
z mlekiem,
angielka z masłem,
herbatka,
suszona żurawina


alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Zupa fasolowo-soczewicowa
z ziemniakami,
makaron z polewą
owocowo-jogurtową,
woda z pomarańczą


 
alergeny:seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
szynka,
sałata,
ogórek zielony,
jabłko

alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Wtorek

20/04/2021

Herbatka owocowa, pieczywo mieszane
z masłem,
pasta z twarogu
z rzodkiewką
i szczypiorkiem,
suszona papaja


alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne

Rosół z makaronem,
ziemniaki,
sznycel drobiowy,
buraczki gotowane,
woda z cytryną



alergeny:
gluten,
mleko,jaja
produkty pochodne,

Kakao,
chałka z masłem,
powidła,
herbatka,
banan

 
alergeny:
gluten,mleko
i produkty pochodne,

Środa

21/04/2021

Herbatka owocowa,
chleb orkiszowy
z masłem,
szynka drobiowa, pomidorki cherry, kalarepa,
jabłko


alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Zupa szczawiowa
z jajkiem i grzankami,
mix kasz,
gulasz z karczku,
surówka z marchewki
z chrzanem i jogurtem,
soczek jednodniowy

alergeny:seler,
gluten,mleko
i produkty pochodne,

Jogurt naturalny
z owocami,
ciasteczka z żurawiną, angielka z masłem,
banan dla uczulonych , herbatka


alergeny:
gluten,mleko i produkty pochodne,

Czwartek

22/04/2021

Płatki musli z mlekiem,
angielka z masłem, ogórek zielony,
herbatka ,
banan


alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Zupa pomidorowa
z makaronem,
ziemniaki,
miruna smażona,
surówka z kapusty kiszonej, herbatka miętowa


 alergeny:seler,gluten,
jaja
,mleko,ryba
i produkty pochodne,

Herbatka owocowa, pieczywo mieszane
z masłem,
szynkowa,
sałata ,
ogórek kiszony


alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne

 Piątek

23/04/2021

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
parówka z szynki
na ciepło,
keczup,
musztarda,
suszone morele

 

alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Barszcz ukraiński
z ziemniakami,
pierogi leniwe z cynamonem, surówka z marchewki
i jabłka z ananasem,
woda z cytryną


alergeny:
seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

 

 

 

Kakao,
chleb słonecznikowy
z masłem,
żółty ser,
papryka ,
pomidorki cherry,
jabłko


alergeny:
gluten,mleko
i produkty pochodne

 

  ŚNIADANIEOBIAD PODWIECZOREK 

Poniedziałek

26/04/2021

Kawa z mlekiem,
kajzerka z masłem, polędwica,
sałata,
suszona żurawina


 

alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Kapuśniak z ziemniakami,
pierogi z serem ,
*sos czekoladowy,
banan,
woda z pomarańczą

 

alergeny:seler,gluten ,mleko i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb 5 ziaren z masłem,
talerz wyboru:
jajko , żółty ser,
ogórek,
pomidorki cherry

 

alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Wtorek 

27/04/2021

Herbatka owocowa,
chleb pełny kłos
z masłem,
szynka z beczki,
ogórek kiszony,
jabłko



alergeny:
gluten,mleko
 i produkty pochodne,

Zupa pieczarkowa
z makaronem,
ziemniaki,
kotlet mielony z wątróbką, sałata z jogurtem,
woda z cytryną

alergeny:seler,gluten,
mleko, jaja i produkty pochodne,

Manna na mleku
z polewą malinową,
angielka z masłem,
banan

 




alergeny:
gluten,mleko 
i produkty pochodne,

Środa 

28/04/2021

Płatki kukurydziane
z mlekiem,
żulik z masłem,
dżem brzoskwiniowy,
herbatka
banan

 



alergeny:
gluten,mleko i produkty pochodne,

Barszcz czerwony zabielany
z ziemniakami,
uszka z mięsem,
kapusta zasmażana
z pomidorami,
herbatka miętowa



alergeny:
seler,gluten,
mleko i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb orkiszowy
z masłem,
pasztet wp.,
papryka ,
ogórek zielony,
jabłko



alergeny:
gluten,
mleko i produkty pochodne,

Czwartek 

29/04/2021

Herbatka owocowa,
chleb  z masłem,
szynka śniadaniowa,
sałata,
ogórek kiszony,
kalarepa




alergeny:
gluten,mleko i produkty pochodne,

 

DZIEŃ ZIELONY
Zupa ogórkowa z ryżem,
ziemniaki,
pulpet w sosie koperkowym, sałatka z ogórków z oliwą, woda z cytryną


alergeny:seler,gluten,
mleko,jaja
i produkty pochodne,

Kawa z mlekiem,
pieczywo mieszane
z masłem ,
pasta jajeczna
ze szczypiorkiem,
jabłko




alergeny:
gluten,jaja,
mleko
 
i produkty pochodne

Piątek 

30/04/2021

Kulki czekoladowe
z mlekiem,
chałka z  masłem,
herbatka,
suszona żurawina

 

 


alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Zupa z fasolki szparagowej
z manną, ziemniaki,
miruna w jajku,
warzywa duszone na maśle, soczek jednodniowy


alergeny
,gluten,ryba
mleko, jaja
i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
kurczak złocisty,
sałata,
rzodkiewki,
pomarańcza

 


alergeny:
gluten,
mleko i produkty pochodne,

* przygotowane w kuchni przedszkolnej

POSIŁKI ODBYWAĆ SIĘ BĘDĄ W GODZINACH:

ŚNIADANIE-8:00-9:20
OBIAD-11:30-13:20
PODWIECZOREK-14:00-15:20