KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS od 22.06.2020 do 03.07.2020
 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK

Poniedziałek

 22/06/2020

 

Herbatka owocowa,
chleb orkiszowy
 z masłem,
szynka śniadaniowa, sałata,
 jabłko




alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Zalewajka na białej kiełbasie
z ziemniakami,
placki ziemniaczane
z twarożkiem i
rzodkiewką/cukrem,

herbatka miętowa



alergeny:seler,gluten ,jaja,mleko
i produkty pochodne,

Kawa z mlekiem,
chleb z masłem,
pasta kiełbasy,
ogórek kiszony,
herbatka
jabłko




alergeny:gluten,mlek
i produkty pochodne,

Wtorek

23/06/2020

Herbatka owocowa,
chleb słoneczny
z masłem,
żółty ser,
pomidor,
jabłko

alergeny:
gluten,mleko
i produkty pochodne,

Krupnik z ryżu z warzywami,
ziemniaki,
kotlet schabowy,
kapusta gotowana,
woda z cytryną

 

alergeny:seler,gluten,
jaja
,mleko
i produkty pochodne,

Kakao,
chałka z masłem,
dżem truskawkowy,
arbuz



alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Środa

24/06/2020

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
szynkowa,
ogórek zielony,
jabłko


alergeny:
gluten,mleko
i produkty pochodne,

Zupa ogórkowa
z ziemniakami,
spaghetti z mięsem,
sos pomidorowy,
herbatka miętowa


alergeny:seler,gluten,mleko
i produkty pochodne,

Jogurt naturalny
z owocami,
angielka z masłem,
herbatka,



alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Czwartek

25/06/2020

Płatki cynamonowe z mlekiem,
żulik z masłem,
herbatka ,
banan

 

alergeny:gluten,mlek
i produkty pochodne,

Zupa kalafiorowa
z ziemniakami,
mix kasz,
pulpet w sosie koperkowym,
sałatka z buraczków
woda z cytryną


alergeny:
seler,gluten,jaja,
mleko i produkty pochodne,

Herbatka owocowa, chleb graham
z masłem,
biały ser,
miód,
jabłko


alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne

 Piątek

26/06/2020

Kawa z mlekiem,
chleb orkiszowy
z masłem,
pasztet,
papryka,
herbatka,
jabłka

alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Zupa z czerwonej soczewicy
z ziemniakami ,
makaron z polewą
truskawkowo-serową
śmietanową,
woda z cytryną




alergeny:seler,gluten,
mleko 
i produkty pochodne,

 

 

 

Herbatka owocowa, chleb z masłem,
jajko gotowane,
rzodkiewka,
szczypiorek,
jabłko


alergeny:
gluten,jaja,
mleko i produkty pochodne

 

  ŚNIADANIEOBIAD PODWIECZOREK 

Poniedziałek

29/06/2020

Herbatka owocowa,
chleb graham
z masłem,
żółty ser,
papryka,
suszona żurawina



alergeny:
gluten,mleko
i produkty pochodne,

Kapuśniak ze słodkiej kapusty
z ziemniakami,
makaron,
gulasz z szynki,
surówka z marchewki
z chrzanem i śmietaną,
woda z cytryną


alergeny:
seler,gluten
,mleko
i produkty pochodne,

Kawa z mlekiem,
chleb z masłem,
pasta z ryby i twarogu
z natką pietruszki,
herbatka,
jabłko



alergeny:
gluten,
mleko i produkty pochodne,

Wtorek 

30/06/2020

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
szynka drobiowa, ogórek
zielony,
jabłko

alergeny:gluten,mleko
 i produkty pochodne,

Zupa marchewkowa
z makaronikiem,
ziemniaki,
pulpet rybny w sosie
chrzanowym,
surówka z kiszonej kapusty
herbatka miętowa


alergeny:
seler,gluten,
mleko,jaja i produkty pochodne,

Kawa z mlekiem,
chleb orkiszowy
z masłem,
 jajko  gotowane,
szczypiorek,
herbatka,
truskawki



alergeny:gluten,jaja,mleko i produkty pochodne,

Środa 

01/07/2020

Płatki kukurydziane
z mlekiem,
angielka z masłem,
ogórek zielony,
herbatka,
banan



alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Rosół z makaronem, ziemniaki,
sznycel drobiowy,
sałata z jogurtem,
woda z cytryną


alergeny:seler,gluten,jaja,
mleko i produkty pochodne,

Herbatka ziołowa,
chleb 5 ziaren
z masłem,
sałatka jarzynowa
z jajkiem i kukurydzą  

 

alergeny:gluten,jaja,mleko i produkty pochodne,

Czwartek 

02/07/2020

Kakao,
chałka z masłem,
serek z owocami, herbatka,
jabłko



alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

 

Zupa buraczkowa
z ziemniakami,
ryż,
strogonow drobiowy
z warzywami,
herbatka miętowa

 
alergeny:seler,gluten,jaja,
mleko,
i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
pasztet z kurkami,
pomidor,
arbuz

alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne

Piątek 

03/07/2020

Kawa z mlekiem,
chleb graham z masłem, serek topiony,
pomidor,
herbatka ,
suszona żurawina

alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Krupnik z kaszy
z ziemniakami,
naleśniki z twarożkiem,
banan,
woda z sokiem



alergeny:seler,gluten,jaja,
mleko
i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
polędwica sopocka, sałata,
jabłko



alergeny:gluten,
mleko i produkty pochodne,

* przygotowane w kuchni przedszkolnej

POSIŁKI ODBYWAĆ SIĘ BĘDĄ W GODZINACH:

ŚNIADANIE-8:00-9:20
OBIAD-11:30-13:20
PODWIECZOREK-14:00-15:20