KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS od 28.06.2021 do 02.07.2021
 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK

Poniedziałek

 28/06/2021

 

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
żółty  ser,
pomidor,
rzodkiewka,
jabłko

alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Żurek na białej kiełbasie
z ziemniakami,
pierogi z mięsem,
młoda kapusta,
woda z cytryną/kefir

alergeny:seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Kakao,
chałka z masłem,
dżemolada,
herbatka,
truskawki,

alergeny:gluten,
mleko
i produkty pochodne

Wtorek

29/06/2021

Płatki  musli z mlekiem,
chleb 5 ziaren z masłem,
twarożek,
herbatka,
arbuz

 

alergeny:gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Krupnik ryżowy
z zieleniną,
ziemniaki,
*gołąbki po hiszpańsku,
sos pomidorowy,
woda z pomarańczą/
maślanka

alergeny: seler,gluten, mleko
i produkty pochodne, jaja

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
szynka drobiowa,
sałata,
banan

 


alergeny:gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Środa

30/06/2021

Kawa z  mlekiem,
chleb z masłem,
polędwica wieprzowa,
sałata,
herbatka,
jabłko


alergeny:gluten,
mleko
i produkty pochodne,

 

Zupa pomidorowa
z makaronem,
ziemniaki,
kotlet z karczku,
mizeria,
woda z cytryną

alergeny:seler,gluten,
mleko,jaja,ryba
i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
jajko,
ogórek zielony,
arbuz




alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne

Czwartek

01/07/2021

Kawa z mlekiem,
chleb z masłem,
biały ser,
miód,
herbatka,
truskawki


alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Botwinka
z ziemniakami,
ryż,
*strogonow drobiowy
z cukinią,
woda z pomarańczą/
maślanka

alergeny:seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb pełny kłos
z masłem,
* pasta z białej fasoli
z pomidorami i papryka,
winogrono

alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne

 Piątek

02/07/2021

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
pasztet drobiowy
ogórek małosolny,
banan





alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Zupa owocowa
z makaronem,
ziemniaki,
* pulpet rybny,
surówka z młodej kiszonej
kapusty z marchewką,
herbatka miętowa/kefir

alergeny:seler,gluten,
mleko,ryba,jaja  
i produkty pochodne

*Jogurt naturalny
z truskawkami,
bułka maślana,
herbatka,
banan dla uczulonych







alergeny:gluten,mleko,  i produkty pochodne,

 

  ŚNIADANIEOBIAD PODWIECZOREK 

Poniedziałek

07/06/2021

Kawa z mlekiem,
chleb z masłem, szyneczka –
złoty kurczak,
sałata,
herbatka,
jabłko

 

 

alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Zupa kalafiorowa zabielana
z ziemniakami,
leniwe z cynamonem,
arbuz+banan,          woda z cytryną/maślanka


alergeny:
seler,gluten, mleko i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
pieczywo mieszane
z masłem,
jajko, ogórek zielony,
rzodkiewka,
jabłko

 


alergeny:
gluten,mleko,
jaja
i produkty pochodne,

Wtorek 

08/06/2021

Herbatka owocowa,
pieczywo mieszane
z masłem,
pasta z ryby i twarogu,
ogórek małosolny,
jabłko


alergeny:gluten,mleko
 i produkty pochodne,

Rosół z makaronem,
ziemniaki,
pałka z kurczaka -gotowana,
mizeria,
woda z pomarańczą


alergeny:seler,gluten,
mleko, jaja i produkty pochodne,

Jogurt naturalny
z malinami,
angielka z masłem,
dżem, herbatka,
jabłko dla uczulonych



alergeny:gluten,mleko 
i produkty pochodne,

Środa 

09/06/2021

Płatki owsiane
z mlekiem,
bułka maślana
z masłem,
herbatka,

banan





alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Zupa ogórkowa
z ziemniakami,
ryż ,*pulpet wieprzowo –drobiowy w sosie
chrzanowym
 surówka z kapusty pekińkiej z sosem jogurtowym,
woda z cytryną


alergeny:
seler,gluten,
mleko,jaja i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
żółty ser,
pomidor,
jabłko

 

 




alergeny:gluten,
mleko i produkty pochodne,

Czwartek 

10/06/2021

Herbatka owocowa
chleb 5 ziaren z masłem,
biały ser,
wędlina drobiowa
papryka ,
jabłko

 
alergeny:
gluten,mleko i produkty pochodne,

 

Zupa koperkowa
z ziemniakami,
*łazanki z mięsem,
kapusta młoda gotowana
z pomidorami,
herbatka miętowa/kefir


alergeny:seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Kakao /herbatka,
chałka z masłem,
powidła śliwkowe,
banan

 




alergeny:
gluten,
mleko
 
i produkty pochodne

Piątek 

11/06/2021

Płatki musli z mlekiem,
angielka z masłem,
ogórek zielony,
herbatka,

jabłko

 



alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Krupnik z ryżu
z warzywami,
ziemniaki,
ryba smażona-miruna,
sałatka z ogórków z oliwą,
kompot / maślanka


alergeny
,gluten,ryba
mleko, jaja
i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
pasta z jaj
ze szczypiorkiem,
rzodkiewka,
jabłko

 

 


alergeny:
gluten,
mleko, jaja i produkty pochodne,

* przygotowane w kuchni przedszkolnej

POSIŁKI ODBYWAĆ SIĘ BĘDĄ W GODZINACH:

ŚNIADANIE-8:00-9:20
OBIAD-11:30-13:20
PODWIECZOREK-14:00-15:20