KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Jadłospis

JADŁOSPIS od 18.01.2021 do 29.01.2021
 ŚNIADANIEOBIADPODWIECZOREK

Poniedziałek

 18/01/2021

 

Herbatka owocowa,
chleb orkiszowy
z masłem,
szynka z piersi kurczaka  sałata,
jabłko



alergeny:
gluten,mleko
i produkty pochodne,

Zupa kalafiorowa
z ziemniakami,
makaron razowy,
sos bolonese z mięsem,
sałatka z ogórka kiszonego
z marchewką i jabłkiem, herbatka miętowa

alergeny:seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Manna z sokiem malinowym,
angielka z masłem,
dżem wiśniowy,
herbatka,
banan



alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Wtorek

19/01/2021

Herbatka owocowa,  
chleb tygrysek
z masłem,
serek topiony,
szynka śniadaniowa,
suszona żurawina


alergeny:
gluten,mleko
i produkty pochodne,

Zupa z czerwonej soczewicy
z ziemniakami,
leniwe z cukrem i cynamonem,  surówka z marchewki i jabłka z rodzynkami,
woda z cytryną

 

alergeny:seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Kawa z mlekiem,       chleb  z masłem
pasztet,
pomidorki cherry, herbatka,
jabłko


alergeny:gluten, mleko
i produkty pochodne,

Środa

20/01/2021

Płatki z mlekiem, pieczywo mieszane (żulik+ angielka)
z masłem,
herbatka,
suszona papaja

 alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Zupa ogórkowa
z ziemniakami,
mix kasz,
gulasz z karczku
w sosie własnym,
sałatka z buraczków,
soczek jednodniowy

 
alergeny:seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Herbatka owocowa,
chleb pełny kłos
z masłem,
jajko gotowane,
ogórek zielony, szczypiorek,
jabłko


alergeny:gluten
mleko,jaja
i produkty pochodne,

Czwartek

21/01/2021

Herbatka owocowa,
chleb kukurydziany
z masłem,
twarożek
z brzoskwiniami,
suszona morela

 

alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Krupnik z ryżu z warzywami, ziemniaki,
dorsz smażony,
surówka z kapusty pekińskiej z sosem jogurtowym,
woda z cytryną

 
alergeny:
seler,gluten,
mleko,ryba,jaja i produkty pochodne,

Kawa z mlekiem,
chleb  z masłem,
kiełbasa krakowska, ogórek zielony,
sałata,
herbatka,
jabłko


alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne

 Piątek

22/01/2021

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
parówka z szynki, pomidor,
keczup,
 jabłka czerwone



alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

DZIEŃ CZERWONY
Barszcz ukraiński
z ziemniakami,
pampuchy z polewą
z owoców leśnych,
serkami, jogurtami,
soczek jednodniowy


alergeny:
seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

 

 

 

Kawa z mlekiem,
chleb 5 ziaren
z masłem,
żółty ser,
papryka,
suszona żurawina


alergeny:gluten,mleko,
i produkty pochodne

 

  ŚNIADANIEOBIAD PODWIECZOREK 

Poniedziałek

25/01/2021

Herbatka owocowa,
chleb z masłem,
bekon,
ogórek zielony,
suszona żurawina




alergeny:gluten,mleko
i produkty pochodne,

Barszcz czerwony zabielany
z ziemniakami,
pierogi z serem,
cynamonem,
*sos czekoladowy,
banan,
woda z cytryną

 

 alergeny:seler,gluten
,mleko
i produkty pochodne,

Kawa z mlekiem,
chleb orkiszowy
z masłem,
pasta z jaj
ze szczypiorkiem, rzodkiewka,
jabłko


alergeny:
gluten,jaja
mleko i produkty pochodne,

Wtorek 

26/01/2021

Płatki musli z mlekiem, bułka maślana,
herbatka,
mandarynka



alergeny:gluten,mleko
 i produkty pochodne,

Rosół z makaronem,
ziemniaki,
kotlet schabowy,
buraczki gotowane,
soczek jednodniowy



alergeny:
seler,gluten,
jaja,mleko i produkty pochodne,

Herbatka owocowa, chleb pełny kłos
z masłem,
biały ser,
papryka,
dżem,
jabłko

 

alergeny:gluten,mleko 
i produkty pochodne,

Środa 

27/01/2021

Herbatka owocowa,
chleb 5 ziaren z masłem,  
żółty ser,
pomidorki cherry,
ogórek zielony,
jabłko



alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Zupa szczawiowa
z jajkiem i ziemniakami,
ryż, strogonow drobiowy, warzywa duszone na maśle, woda z pomarańczą



alergeny:seler,gluten,jaja
mleko i produkty pochodne,

Kakao,
chałka z masłem,
miód,
herbatka,
kaki




alergeny:gluten,mleko,
 
i produkty pochodne,

Czwartek 

28/01/2021

Herbatka owocowa,
chleb orkiszowy
z masłem,
pasztet wieprzowy, ogórek kiszony,
jabłko



alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

 

Zupa brokułowa z grzankami, uszka z mięsem,
kapusta zasmażana,
herbatka miętowa


alergeny:seler,gluten,
mleko
i produkty pochodne,

Jogurt naturalny
z owocami,
ciasteczka z żurawiną, angielka z masłem, herbatka ,

 owoc dla uczulonych

 

alergeny:gluten,mleko
 
i produkty pochodne

Piątek 

29/01/2021

Płatki z mlekiem, angielka z masłem, twarożek z rzodkiewką, herbatka,
suszona żurawina

 

alergeny:gluten,mleko i produkty pochodne,

Kalbardzka na rosole,
ziemniaki,
kotlet rybny,
surówka wołyńska z oliwą, soczek jednodniowy


alergeny
,gluten,ryba
mleko,jaja
i produkty pochodne,

Herbatka ziołowa,
chleb 5 ziaren
z masłem,
szynka z indyka,
ogórek zielony,
ogórek kiszony,
jabłko

 

alergeny:gluten,
mleko i produkty pochodne,

* przygotowane w kuchni przedszkolnej

POSIŁKI ODBYWAĆ SIĘ BĘDĄ W GODZINACH:

ŚNIADANIE-8:00-9:20
OBIAD-11:30-13:20
PODWIECZOREK-14:00-15:20