KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Archiwum 2018/2019

Piknik z okazji Dnia Dziecka

1 czerwiec to wyjątkowy dzień dla wszystkich dzieci. Nie mogło być inaczej w naszym przedszkolu. W poniedziałek w ogrodzie odbył się piknik dla wszystkich naszych podopiecznych. Tego dnia na dzieci czekało mnóstwo atrakcji: wspólne zabawy ruchowe, malowanie twarzy, gra w kręgle, tory przeszkód, łow...

Wyniki  ogólnopolskiego konkursu „Rymowanka angielska”.I miejsce- mgr Katarzyna Jabłońska- PoznańII miejsce- mgr  Ewelina Kutyła- ModliborzyceDziękujemy wszystkim za udział w konkursie. „Im a Rabbit”   by  Katarzyna JabłońskaI am a rabbitIm eati...

XXXIII Spartakiada Przedszkoli

22 maja  na terenie Chojeńskiego Klubu Sportowego  odbyła się XXXIII Spartakiada Przedszkoli, w której wzięły udział nasze przedszkolaki z najstarszych grup (Tygryski, Kotki, Słoneczka i Krasnale). Bawiliśmy się przy muzyce i tańczyliśmy. 10- osobowe drużyny brały udział w rozgrywkach m.in.: toczenie g...

Turniej ekologiczny „ Dbajmy o naszą Planetę

Dnia 7/05/2019 odbył się u nas po raz pierwszy Turniej ekologiczny „ Dbajmy o naszą Planetę„Celami turnieju było:- kształtowanie świadomości ekologicznej uczniów- przypomnienie przyczyn negatywnych zmian zachodzących w przyrodzie- budzenie współodpowiedzialności za stan środowiska natu...

Wyniki ogólnopolskiego konkursu "Wiosna na okrągło i kwadratowo"

Przez cały marzec trwał, zorganizowany przez nauczycielki z naszego przedszkola, ogólnopolski konkurs pt.: "Wiosna na okrągło i kwadratowo". Konkurs odbywał się w ramach Światowego Dnia Matematyki i miał na celu m.in. - Kształtowania wyobraźni geometrycznej dzieci poprzez prace plastyczne i techniczne, - Ws...

Pomóż mi zrozumieć- pomoc do terapii pedagogicznej.

W miesiącu marcu 2019r.  w  naszym przedszkolu trwał ogólnopolski konkurs dla nauczycieli pt. Pomóż mi zrozumieć- pomoc do terapii pedagogicznej.  Konkurs adresowany był do nauczycieli przedszkoli,  oddziałów przedszkolnych oraz klas   I– III szkoły podstawowej z...

II Festiwal matematyczny

W marcu obchodzony jest Światowy Dzień Matematyki. Po raz kolejny w naszym przedszkolu odbył się II Festiwal Matematyki.Do festiwalu zaproszone zostały dzieci uzdolnione matematycznie w wieku 6 lat z grupy Kotków,  Słoneczek, Krasnali, i Tygrysków oraz delegacje dzieci z Przedszkoli Miejskich nr 26...

Bal karnawałowy

W dniu 04.03.2019 roku odbył się w naszym przedszkolu bal karnawałowy.Dzieci przebrane były m.in. za przedstawicieli różnych zawodów, za  bohaterów znanych bajek, w salach przedszkolnych można było również spotkać wróżki, królewny, piratów, Spider-Mana, Batmana, n...

Tłusty Czwartek

Jak co roku, z okazji Tłustego Czwartku w naszym przedszkolu, zostały zorganizowane warsztaty plastyczne z udziałem rodziców. Celem warsztatów było namalowanie obrazów przedstawiających postaci dwunastu miesięcy. Każda grupa malawała miesiąc zgodny z jej numerem. Licznie przybyli rodzice z ochotą z...

Międzynarodowy Projekt Edukacyjny "Piękna Nasza Polska Cała"

Międzynarodowy Projekt Edukacyjny Piękna Nasza Polska Cała jest odpowiedzią  na wyjątkowe święto Polaków – 100 rocznicę odzyskania niepodległości.  Autorem i koordynatorem Projektu jest Ludmiła Fabiszewska – nauczyciel Miejskiego Przedszkola nr 2 im. Juliana Tuwima w Aleksandrowie Łó...