KLAUZULA INFORMACYJNA

Wypełniając obowiązek prawny uregulowany zapisami art. 13 rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych) Dz. U. UE . L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r, dalej jako „RODO”, informujemy, że:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.5 ust.2 RODO),
3. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
4. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
5. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
6. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
7. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
8. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
9. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu,
10. po zamknięciu okienka, do klauzuli informacyjnej masz dostęp w górnej części strony.
zapoznałem/zapoznałam się

Wyniki ogólnopolskiego konkursu „Rymowanka angielska”.

Wyniki  ogólnopolskiego konkursu „Rymowanka angielska”.

I miejsce- mgr Katarzyna Jabłońska- Poznań

II miejsce- mgr  Ewelina Kutyła- Modliborzyce

Dziękujemy wszystkim za udział w konkursie.

 

„Im a Rabbit”   by  Katarzyna Jabłońska

I am a rabbit

Im eating a carrot,

I am a colourful,

very proud parrot.

I am a frog,

I jump up so high,

I am an angel

I fly to the sky.

I am a tiger

Fast like a lion,

I am a lion,

All animals king.

 

Sylwia Michalska

Sun, blue sky,

Its so fine!

Sun, green grass,

Come with us.

Hello Spring,

We are here!

Little Lady,

Stay with us,

We missed You,

All the time!

 

Spring colours! by  Ewelina Kutyła

Spring colours ale everywhere,

 Where? Where?

Some are in the park and garden

Well  go and find them!

Red and yellow are on the flower,

 I can look at them for an hour,

Blue is on the sky,

So I cant say “bye”.

Oranges hiding on the butterfly,

Where is black? On the fly?

Look! Theres green on the grass,

 And some purple on the bus,

So weve found them all,

 Oh! Theres also some white on the ball!